Waar ben je naar op zoek?

“Volop carrièrekansen bij Facilitaire Services”

Renske van Ewijk

Bedrijfskundig manager, Facilitaire Services

“Volop carrièrekansen bij Facilitaire Services”

Renske van Ewijk

Bedrijfskundig manager, Facilitaire Services

Werken in het ziekenhuis draait om meer dan handen aan het bed. Artsen, verpleegkundigen en patiënten kunnen niet zonder voedingsassistenten, zorgondersteuners en medewerkers afsprakencentrale, catering en logistiek, receptie en beveiliging, bedrijfshulpverlening en schoonmaak.

Afwisselen, overstappen, ontwikkelen, doorgroeien

“Onder de noemer Facilitaire Services zijn we met vierhonderd medewerkers en honderd vrijwilligers en willen we allemaal iets betekenen voor de patiënt, werk doen dat ertoe doet,” aldus Renske van Ewijk, bedrijfskundig manager bij Adrz. “Het werk kan lichamelijk zwaar zijn, maar de ziekenhuis-cao kent een goede beloning en volop carrièrekansen, zowel horizontaal als verticaal. Je kunt functies afwisselen of overstappen, maar ook ontwikkelen en doorgroeien. Zoals de receptioniste die doktersassistente werd, de vakantiekracht logistiek die op de afdeling Inkoop belandde of die medewerker uit de keuken die bij HR is gaan werken.”

Kweekschool voor jongeren

“We zijn daarnaast ook een kweekschool,” legt Renske uit. “Jongeren die een opleiding volgen maar nog niet precies weten welk werk ze willen doen en waar, die komen bij Facilitaire Services voor een stageplek of bijbaan en ontdekken dan vaak functies waar ze zelf nooit aan dachten. Zoals zorgondersteuner of medewerker röntgen, elektromonteur of functielaborant.”

Gevarieerde teams

Facilitaire Services bestaat uit gevarieerde teams, een mix van zowel jonge als ervaren medewerkers. “We hebben een aangename en veilige werkomgeving. De sfeer is persoonlijk en gericht op welzijn en groei. Nieuwe enthousiaste mensen zijn altijd welkom, met een sociale achtergrond maar ook met een zakelijke. Zo leren we elkaar om anders naar het werk te kijken, frisser, scherper. Horecamedewerkers die hier als voedingsassistent komen werken bijvoorbeeld.” Lachend: “Of zoals ikzelf, manager bij een schoonmaakbedrijf. Ik vroeg me steeds vaker af: waar doe ik het voor? Wie wordt er beter van? Zo koos ik voor het ziekenhuis, ik wilde niet langer werken voor de Bentley van de directeur, wel voor het welzijn van patiënten. Werk doen met toegevoegde waarde!”

Jouw vacature niet kunnen vinden?

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail of doe een open sollicitatie!