“Ik kan echt een band opbouwen met mijn patiënten”

Anne Brink

Verpleegkundige Acute Opname Afdeling

“Ik kan echt een band opbouwen met mijn patiënten”

Anne Brink

Verpleegkundige Acute Opname Afdeling

Anne Brink is verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling (AOA). Op deze afdeling komen patiënten binnen vanaf de Spoedeisende Hulp met een acute, vaak nog onbekende aandoening. Tijdens de opname wordt in maximaal 48 uur onderzocht wat de patiënt heeft en wordt gestart met de behandeling. “Van tevoren weet ik nooit hoe mijn dag eruit zal zien.

Een prachtige kans

"Het is alweer 9 jaar geleden dat ik ben gestart bij Adrz. Mijn opleiding was een combinatie van Verpleeg- en Verloskunde en ik had met name ervaring in de verloskunde. Ik wilde graag meer de verpleegkundige kant op, dus deze baan was een prachtige kans. De eerste periode was pittig, maar het ging toch. Eerst onder begeleiding van collega’s, daarna zelf. De AOA bleek een ontzettend leuke afdeling, waar je veel moet samenwerken. Met andere verpleegkundigen, maar ook met specialisten en andere zorgverleners.

Vaste dagindeling

De AOA heeft een vaste dagindeling. Om 7.30 uur neemt de dagdienst het over van de nacht en doen we een pillenronde. Iedere patiënt spreek je dan even. Daarna bespreken we met de artsen hoe het met hun patiënten gaat. Om 8.30 gaan de artsen de afdeling op. Soms wel 10 tegelijk, van verschillende specialismes. En ondertussen is het tijd voor onderzoeken, operaties, observaties, patiëntcontroles… De verpleegkundigen zorgen er dan voor dat patiënten worden overgeplaatst naar de juiste afdeling, op tijd zijn voor hun onderzoek, worden voorbereid op hun ontslag, enzovoort.

Band opbouwen

Ondanks de vaste dagindeling weet ik van tevoren nooit hoe mijn dag eruit zal zien. De patiënten op de AOA komen allemaal van de Spoedeisende Hulp of via de poliklinieken. De ene dag zijn dat er weinig, de volgende dag heel veel. Het werk is daardoor enorm afwisselend. Op een drukke dag wordt een bed op de AOA soms gebruikt voor wel 3 patiënten. Je ziet dus veel mensen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik wel echt een band kunt opbouwen met patiënten. Ze blijven tot 48 uur op de afdeling, en in die tijd leer je elkaar toch een beetje kennen.

Praktijkopleider

Ik ben verpleegkundige in hart en nieren, ik zorg graag. Voor mijn patiënten, maar ook voor bijvoorbeeld nieuwe collega’s. Dat is een van de redenen dat ik een opleiding volg tot praktijkopleider. Dat betekent dat ik op de afdeling ook leerling-verpleegkundigen onder mijn hoede heb en opleid. Daarvoor moet je veel regelen. Met de studenten, met de werkbegeleiders, met collega’s en natuurlijk met de opleidingen. Dat doe ik met plezier. Het is heel fijn dat er bij Adrz ruimte is om dit naast mijn werk als verpleegkundige te doen!"

Jouw vacature niet kunnen vinden?

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.