Als manager moet je schakelen, maar ook verbinden | Adrz

"Als manager moet je schakelen, maar ook verbinden"

Iwan Brouwer

Bedrijfskundig manager

"Als manager moet je schakelen, maar ook verbinden"

Iwan Brouwer

Bedrijfskundig manager

Na een grondig selectietraject startte Iwan Brouwers op 1 januari 2019 als bedrijfskundig manager bij Adrz. Daarvoor werkte hij al als manager in de zorg, maar niet in de ziekenhuiszorg. Het intensieve traject van meelopen met collega’s maakte hem snel wegwijs in de ziekenhuisprocessen en -procedures. “De afgelopen jaren is de inhoud van mijn functie – en daarmee mijn verantwoordelijkheid – steeds gegroeid. Dat maakt het werk interessant en uitdagend.”

Lenig en flexibel

“Een managementrol in Adrz geeft enorm veel afwisseling en voldoening. Je stuurt een aantal teamleiders aan en daarmee indirect een grote groep betrokken en enthousiaste medewerkers die elke dag hun best doen om de beste zorg te bieden. Daarnaast maak je deel uit van interne en externe commissies, werkgroepen en andere overlegstructuren die uiteindelijk moeten leiden tot betere zorg binnen en buiten het werkgebied van Adrz. Dat vraagt veel lenigheid en flexibiliteit, en het vermogen om zowel veel ballen in de lucht te houden als te focussen op wat er echt toe doet.

Breed spectrum

Als bedrijfskundig manager ben ik verantwoordelijk voor een aantal klinische afdelingen op het snijvlak van acute en snijdende zorg, voor een aantal poli’s die gerelateerd zijn aan deze klinische afdelingen, voor het verbeteren van de samenwerking met een groot aantal vakgroepen en voor een aantal functies die de zorg ondersteunen, zoals de gipskamer en fysiotherapie. Een breed spectrum dus. Dit maakt dat je als manager steeds moet schakelen, maar ook moet verbinden om te zorgen dat de verschillende onderdelen van het ziekenhuis elkaar helpen bij het bieden van de beste zorg.

Vraagstukken in de zorg

Mijn toekomst in Adrz is verbonden aan de ontwikkelingen in de zorg. In Nederland lopen we steeds voorop als het gaat om de kwaliteit van zorg. Maar om alles betaalbaar te houden, moet de zorg ook meeveranderen en zichzelf opnieuw uitvinden. Mensen in Nederland worden steeds ouder en als de leeftijd stijgt, groeit ook de zorgvraag. Maar hoe gaan we daarmee om als de arbeidsmarkt krap is en er steeds minder zorgpersoneel beschikbaar is? Ook dat zijn vraagstukken waar je als manager in de zorg mee bezig bent. Elke dag probeer je de zorg zo aan te passen dat deze in Zeeland toekomstbestendig is. Adrz zet hierin enorme stappen en toont leiderschap. Dat geeft heel veel voldoening.”

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!