Heel fijn dat ik ook zonder medische achtergrond aan de slag kon | Adrz

“Heel fijn dat ik ook zonder medische achtergrond aan de slag kon”

Annette Hootsen

Afdelingssecretaresse, Moeder Kind Centrum

“Heel fijn dat ik ook zonder medische achtergrond aan de slag kon”

Annette Hootsen

Afdelingssecretaresse, Moeder Kind Centrum

Annette Hootsen is afdelingssecretaresse voor het Moeder en Kind centrum van Adrz. Op deze afdeling komt alle zorg bij elkaar voor zwangere vrouwen, kraamvrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar. “Iedere dag kijk ik of de opnames kloppen en zorg ik er voor dat alles klaarligt voor de opnames van de volgende dag.”

Teamgevoel

“Bijna 3 jaar geleden kwam ik binnen als administratief medewerker voor het Verrichtingencentrum – nu de Scopie Behandel Afdeling. Toen vorig jaar in februari de vacature voor afdelingssecretaresse voor het Moeder en Kind centrum vrijkwam, aarzelde ik geen moment: het is een ontzettend leuke afdeling met een hoop diversiteit. En de werkplek is fijn en open. Ik voel me ook echt onderdeel van het team. Kinderartsen en gynaecologen zijn goed aanspreekbaar, er is wederzijds respect.”

Toegewijde mensen

Tijdens mijn eerste werkweek viel het me al op: bij Adrz werken heel veel toegewijde mensen die keihard hun best doen voor de patiënten. Ook merkte ik gelijk hoe divers het werk is. Je bent met zo veel verschillende zaken bezig, vaak ook heel ad hoc. Als afdelingssecretaresse ben ik eigenlijk het manusje van alles, het aanspreekpunt. Contact met patiënten, artsen en het hebben van zo veel lieve collega’s: dat maakt deze functie superleuk!

Ik voel me echt onderdeel van dit team.

Afwisselend werk

Mijn belangrijkste taak is om alle administratieve handelingen voor patiënten, van opname tot ontslag, goed te laten verlopen. Dat doe ik voor de Kinder- en de Kraamafdeling. Iedere dag kijk ik of de opnames kloppen en zorg ik ervoor dat alles klaarligt voor de opnames van de volgende dag. Denk aan de patiëntstickers en polsbandjes. Ik zorg ook voor de inschrijving van baby's en meldt ze aan bij de GGD voor de hielprik. Ik vind het heel leuk dat ik zowel persoonlijk als telefonisch contact heb met patiënten. Ook het bijhouden van alle mailboxen en digitale agenda's voor overleggen hoort bij mijn takenpakket. En tussen alle drukte door is er ook nog tijd voor een gezellige lunch met de collega's.

Nooit meer weg

Ik ben zo dankbaar dat ik de kans heb gekregen om zonder medische achtergrond bij Adrz te mogen werken, ik wil echt nooit meer weg. Fijn is dat ik bij de start in deze baan destijds mocht beginnen met de opleiding Medische terminologie. Die heb ik met positief resultaat afgerond! Ik hoop hier tot mijn welverdiende pensioen te mogen blijven werken.”

Jouw vacature niet kunnen vinden?

Maak een jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures per e-mail.