Wij zorgen voor een veilige omgeving voor collega’s en patiënten | Adrz

"Wij zorgen voor een veilige omgeving voor collega's en patiënten"

Hannie, Merian en Elvis

Schoonmakers Vlissingen

"Wij zorgen voor een veilige omgeving voor collega's en patiënten"

Hannie, Merian en Elvis

Schoonmakers Vlissingen

In Adrz staat een team van 140 schoonmaakmedewerkers klaar om ervoor te zorgen dat onze patiënten en collega’s in een schone en veilige omgeving verblijven. Het schoonmaakteam in Vlissingen bestaat uit 20 medewerkers. Collega’s Merian, Hannie en Elvis zijn hier de vertrouwde gezichten.

Trots

Vol trots vertellen Merian, Hannie en Elvis hoe lang ze al als schoonmaker bij Adrz werken: 15 tot 25 jaar! Natuurlijk is er in die tijd veel veranderd: het ziekenhuis in Vlissingen is een stuk kleiner geworden, waardoor je nu vaker alleen werkt. Het team vormt een hechte club met mensen die voor elkaar klaarstaan en waar, naast hard werken, tijd is voor gezelligheid. De collega’s werken niet alleen in Vlissingen, ze worden ook regelmatig ingezet in Goes. Dat was in het begin best even wennen, werken in een nieuw, groter team, maar het is ook leuk omdat je in Goes meer bedden hebt en daardoor meer contact hebt met patiëntencontact.

Schoonmaakprotocollen

Waar je ook werkt in het ziekenhuis, het is van groot belang dat je op de hoogte bent van de hygiënemaatregelen. Zeker in coronatijd is het extra belangrijk om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Margriet, teamleider Facilitaire Services, is trots op hoe haar schoonmaakteams dit samen opgepakt hebben. En Elvis, Merian en Hannie zijn blij met hun teamleider die voor hun klaar staat.

Afwisselende taken

Als schoonmaakmedewerker werk je in wisselende diensten met afwisselende taken. Merian begint de dag met het bekijken van de planning, zodat ze weet welke bedden ze moet afhalen en welke kamers ze moet schoonmaken. Hannie begint haar dag met het leeghalen van de wasmachines, daarna gaat ze naar de operatiekamers om deze schoon te maken. Elvis zorgt ervoor dat alle was schoon en opgevouwen is en dat alle materialen op voorraad zijn. Samen maken ze de ziekenhuisgangen schoon, terwijl weer andere collega’s de poliklinieken en patiëntenafdelingen poetsen.

Echt een vak

Kan iedereen in Adrz als schoonmaker aan de slag? Jazeker! Maar door alle protocollen is het schoonmaken in een ziekenhuis wel anders dan bijvoorbeeld een kantoorpand of hotel. Het is echt een vak. Je moet het werk wel zien en vervolgens routine en snelheid opbouwen. Het werk kan lichamelijk best zwaar zijn, maar door samen te werken kan het goed verdeeld worden.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!