Door het gebouw op te knappen, dragen we bij aan goede zorg | Adrz

“Door het gebouw op te knappen, dragen we bij aan goede zorg”

Peter Kesteloo en Michael Richard

meewerkend teamleider Techniek en projectmanager Vastgoed & Techniek

“Door het gebouw op te knappen, dragen we bij aan goede zorg”

Peter Kesteloo en Michael Richard

meewerkend teamleider Techniek en projectmanager Vastgoed & Techniek

"Momenteel werken we hard aan een opknapbeurt van het ziekenhuis, want de zorg verandert en het gebouw verdient onderhoud”, vertelt Peter Kesteloo, meewerkend teamleider Techniek. “Bij alles wat we doen, staat het bieden van veilige en goede zorg aan patiënten centraal. We knappen gangen op, kiezen voor ledverlichting, introduceren een nieuwe bewegwijzering en hebben recent zelfs alle bedden verlengd."

Veel gebeurt achter de schermen

Wie Peter Kesteloo en Michael Richard, projectmanager Vastgoed & Techniek, vraagt wat hun werk bij Adrz zo leuk maakt, krijgt als antwoord ‘de diversiteit’. Dat onderstrepen ze met hun opsomming van de recente werkzaamheden. Veel van wat ze doen, gebeurt achter de schermen, maar is daardoor niet minder belangrijk. "Het ziekenhuisgebouw is van 1985. Door het pand op te knappen en te verbouwen, sluiten we beter aan bij de wensen van nu."

Patiënten worden groter en zwaarder

Een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat Adrz oog heeft voor de patiënten, is de recente aanpassing van alle bedden. "Tijdens het groot onderhoud aan de ziekenhuisbedden is besloten deze met 10 centimeter te verlengen. Ieder bed is nu 2,10 meter lang, evenals de nieuwe matrassen. Dat is nodig, omdat mensen steeds langer worden", legt Richard uit. Peter vertelt dat mensen niet alleen langer worden, maar ook zwaarder, vergeleken met tientallen jaren terug. "Soms moeten patiënten in of uit bed getild of gedraaid worden. Om dat makkelijker te maken, hebben we onder andere tilliften geplaatst op de Intensive Care en in de patiëntenkamers op de afdeling Heelkunde."

Algemene ruimtes opknappen

De opknapbeurt voor de algemene ruimtes bestaat grotendeels uit het aanbrengen van ledverlichting en nieuwe plafonds en het opknappen van wanden en, waar nodig, vloeren. De vernieuwde gangen ogen hierdoor opvallend ruim en licht. Ook de bewegwijzering wordt vernieuwd. Michael: "Ondanks alle informatieborden vinden patiënten soms moeilijk hun weg in het ziekenhuis. We werken toe naar een bewegwijzering die overal hetzelfde is en waarbij kleuren aangeven op welke verdieping je bent. We willen vooral rust uitstralen in het gebouw."

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!