Ik zie elke dag als een nieuwe uitdaging | Adrz

“Ik zie elke dag als een nieuwe uitdaging”

Jacoline Kieviet - de Geus

Orthoptist, Oogheelkunde

“Ik zie elke dag als een nieuwe uitdaging”

Jacoline Kieviet - de Geus

Orthoptist, Oogheelkunde

Jacoline is werkzaam als Orthoptist op de poli oogheelkunde.  De Orthoptist binnen Adrz diagnosticeert en behandelt stoornissen in de samenwerking en ontwikkeling van de ogen. 

Reden om voor Adrz te Kiezen 

Ik ben er ingerold zoals dat heet. Een collega ging stagelopen voor een extra functie. Ik ben toen gedetacheerd via een ander ziekenhuis. Het ADRZ (toen nog Oosterschelde ziekenhuis) vond ik zo’n fijne werkplek dat ik wilde blijven. Die kans kwam toen die collega koos voor een ander ziekenhuis. Daarnaast hebben we vaak sub academische patiënten, lastige casussen en dat trekt me enorm 

Samenwerken met collega's  

Ik werk in een ontzettend leuk team met de doktersassistenten, TOA’s, optometristen, orthoptisten en artsen. Het is een divers gezelschap met alleen maar leuke mensen. We waarderen elkaar enorm en voelen ons ook echt een team. Door samen te werken krijgt de dag vorm en geven we patiënten de best mogelijke zorg. 

De puzzeltjes om te ontdekken wat er precies met een patiënt aan de hand is vind ik het allerleukst. Ook zeer uitdagend om met jonge en oudere mensen om te gaan en ze gerust te stellen. Samen met de collega’s hebben we een ontzettend leuk team wat maakt dat ik veel plezier heb in mijn werk. 

Topzorg en betrokkenheid 

Topzorg en betrokkenheid omschrijven Adrz voor mij. Topzorg omdat we allemaal onze best doen om de patiënt zo goed mogelijk de hoogste kwaliteit zorg te geven en betrokkenheid omdat we allemaal ons best doen om de patiënt te verzorgen, zich thuis te laten voelen in ons warme ziekenhuis! 

Indeling werkdag 

Ik ben rond 08:15 uur op de poli en ga mijn spreekuur voorbereiden. Om 08:30 uur start ik met de eerste patiënt. Zo’n 70% van de patiënten die ik zie is jonger dan 12. Ik kijk vooral naar de oogstand en samenwerking tussen de ogen. Bij volwassenen die dubbelzien is het onderzoek en het ziektebeeld vaak wat complexer maar niet minder interessant. Om 16.00 uur zie ik de laatste patiënt en rond ik de administratie af door brieven naar huisartsen, GGD artsen, neurologen, internisten en kinderartsen te schrijven.  

Toekomst 

Dat ik samen met het team mag groeien tot hoge specialistische oogheelkundige en orthoptische zorgafdeling. Dat we op de kaart staan wat betreft hoge kwaliteit en dat patiënten ons waarderen, de zorg en betrokkenheid. Het oog is maar een klein onderdeel van ons lichaam maar enorm belangrijk voor ons functioneren. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!