Mijn doel? Een tevreden patiënt | Adrz

“Mijn doel? Een tevreden patiënt!”

Profielfoto Jongker Huwaë

Jongker Huwaë

Doktersassistent, BVT

“Mijn doel? Een tevreden patiënt!”

Profielfoto Jongker Huwaë

Jongker Huwaë

Doktersassistent, BVT

Al dertig jaar is Jongker Huwaë (53) doktersassistent. Samen met één andere man tussen 144 vrouwelijke doktersassistenten bij Adrz. “Ik werk op drie locaties en heb heel verschillende taken – dat maakt mijn werk zo afwisselend.”

Patiënten ontvangen

Vandaag volgen we Jongker in Vlissingen op de afdeling Radiologie. “Vanochtend begon ik achter de balie: patiënten ontvangen, afspraken inplannen en ’s middags heb ik telefoontjes beantwoord van patiënten, huisartsen en collega’s.

Helpen radioloog

Tussendoor behandel ik alle mailtjes of brand ik cd’s voor patiënten die de beelden van hun röntgenfoto bij een andere arts moeten laten zien. Ook help ik de radioloog in de echokamer. Ik vertel de patiënt wat er allemaal gaat gebeuren en soms bereid ik de injectie voor die de arts geeft. Na het onderzoek verwijder ik de gel die we daarbij gebruiken.”

Foto’s maken en afspraken inplannen

Achter de balie werkt Jongker in zijn eigen kleding. “Alleen als ik de arts ondersteun, trek ik mijn witte jas aan. Eens per week werk ik in onze fotostudio. Daar maak ik foto’s van patiënten voor en na hun operatie door bijvoorbeeld de plastisch chirurg. En ik ben nog doktersassistent bij ons Borstzorgcentrum, waar ik afspraken inplan met patiënten.

Het samen doen

Mijn werkdag is geslaagd als de patiënten tevreden naar huis gaan en ik fijn heb gewerkt met mijn collega’s. We moeten het toch samen doen.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!