Ons team heeft hart voor de zaak | Adrz

“Ons team heeft hart voor de zaak”

Mathilde

Doktersassistent, Poli Dermatologie

“Ons team heeft hart voor de zaak”

Mathilde

Doktersassistent, Poli Dermatologie

Op de poli Dermatologie in Goes geniet Mathilde (56) van de vele taken die ze zelfstandig mag uitvoeren. “Vooral als je ziet dat de behandeling aanslaat, heb je echt eer van je werk.”

7 doktersassistenten

Elke ochtend start de dag van Mathilde met een werkoverleg. “We ondersteunen dagelijks met 7 doktersassistenten 3 dermatologen en de verpleegkundig specialist. Tijdens dit overleg verdelen we de taken. Vandaag begin ik achter de balie: telefoon beantwoorden, afspraken inplannen of recepten aanvragen.”

Dermatoloog assisteren

“Daarna assisteer ik een dermatoloog tijdens het spreekuur. De patiënt heeft een verdacht huidplekje, dus gaan we een klein stukje huid verwijderen – een biopt – om te laten onderzoeken. Ik leg uit wat we gaan doen, ontsmet het plekje en geef de verdoving. Ook regel ik de administratie en zorg ervoor dat de juiste sticker op het buisje met het biopt komt. Ik leer veel van dit soort spreekuren, omdat ik de arts alles hoor vertellen aan de patiënt.”

Spreekuur en wondzorg

’s Middags heeft Mathilde spreekuur. “Ik heb een allergietest gedaan, iemand een wrattenbehandeling gegeven en psoriasis behandeld met lichttherapie. Er was ook een kindje met eczeem waarbij de behandeling aanslaat. Zo fijn! Soms hebben we ‘wondspreekuur’, waar patiënten met open wonden komen die we verzorgen. Morgen mag ik weer helpen op de operatiekamer. Dat maakt mijn dagen zo bijzonder: heel afwisselend werk in een betrokken team.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!