Ik kijk met veel enthousiasme naar mijn toekomst hier bij Adrz | Adrz

"Ik kijk met veel enthousiasme naar mijn toekomst hier bij Adrz".

Demi van der Klooster

Doktersassistente in opleiding

"Ik kijk met veel enthousiasme naar mijn toekomst hier bij Adrz".

Demi van der Klooster

Doktersassistente in opleiding

Demi is sinds 1 december 2021 werkzaam als Doktersassistente in opleiding op de afdeling BVT (Beeld Vormende Technieken). Op deze afdeling worden verschillende soorten onderzoeken uitgevoerd waarbij gebruik gemaakt wordt van röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) en/of magnetic resonance imaging (magnetische golven en radiogolven) (MRI).

Praktijkleren op een afdeling met veel variatie in taken en verantwoordelijkheden.

“In oktober 2021 was ik al een tijdje toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn interesse voor het beroep als (en de opleiding tot) doktersassistent was al langer aanwezig, maar ik kon voor mijn gevoel nog niet de juiste vacature vinden. Tot ik via een vriendin gewezen werd op de vacature van doktersassistent op de BVT. De mogelijkheid om te werken en tegelijkertijd een BBL-opleiding te volgen sprak mij enorm aan. Daarnaast trok het beroep van doktersassistente in een ziekenhuis mij meer dan in een huisartsenpraktijk. Het vooruitzicht van werken op een afdeling met veel variatie in taken en verantwoordelijkheden gaf mij het gevoel dat ik hier op mijn plek zou zijn.

Ik solliciteerde in oktober en begon op 1 december als doktersassistente in opleiding op de afdeling BVT (beeldvormende technieken). Na een maand van inwerken op de locaties Vlissingen en Goes, begon ik steeds zelfstandiger te werken. In februari startte ik ook met de opleiding tot doktersassistente. Deze opzet beviel me heel goed, omdat ik eerst de taken op het werk leerde en daarna kon focussen op mijn studie. Het gaf mij de mogelijkheid om de drukte te spreiden en het geleidelijk aan eigen te maken.

Elke dag anders.

Wat mijn werk echt leuk maakt, is de afwisseling in taken. Mijn werk is voornamelijk administratief, maar dat is juist mijn voorkeur. Ik geniet van de uitdaging om te puzzelen in geplande programma’s om te kijken wat mogelijk is voor spoedgevallen, of om uitdagende onderzoeken in te plannen in samenwerking met meerdere afdelingen. Hoe meer uitdaging er in het werk zit, hoe gemotiveerder ik ben om alles goed af te handelen en ervan te leren.

Een inkijkje in mijn werkdag: Mijn dag begint om 08:30 uur met het afkoppelen van een patiënt die vannacht een slaaponderzoek heeft ondergaan. Het aankoppelen van de slaaponderzoeken doen we samen met de laboranten van de Neurologie, maar het afkoppelen doen we zelf. Na het afkoppelen van het slaaponderzoek ben ik de rest van de ochtend ingepland voor het Borstzorgcentrum. Hier maak ik afspraken voor patiënten die door de huisarts zijn doorverwezen of die een onderzoek moeten ondergaan op verzoek van de mammapoli. Ik neem telefonisch contact op met deze patiënten, geef informatie en plan de afspraken in.

's Middags werk ik voornamelijk aan de telefoon. Ik maak afspraken en beantwoord vragen van patiënten, collega's en huisartsen. Ook bellen we zelf patiënten op waarvan de huisarts een digitale verwijzing via Zorgdomein heeft gestuurd om afspraken in te plannen. Daarnaast verwerk ik nog enkele binnenkomende e-mails. Om 17:00 uur zit mijn werkdag erop en ga ik genieten van de avond. Het was weer een productieve dag!

Bijzonder fijne sfeer

De samenwerking op onze afdeling met collega's en artsen ervaar ik als zeer positief. Het team van doktersassistenten is echt geweldig en we staan altijd voor elkaar klaar. We geven elkaar werkgerelateerde tips en tops en vullen elkaar goed aan. Ons team bestaat uit mensen van verschillende leeftijden en persoonlijkheden, maar we hebben allemaal een zorghart en staan met plezier klaar voor onze patiënten. Ondanks de soms chaotische en drukke momenten hebben we het gezellig met elkaar.

Niet alleen de doktersassistenten, maar ook de teamleiders, laboranten en radiologen dragen bij aan de goede sfeer op onze afdeling. We helpen elkaar wanneer dat nodig is en iedere collega is bereid om vragen te beantwoorden en kennis te delen. We leren van elkaar en met elkaar, wat het werken op onze afdeling heel prettig maakt.

Als doktersassistent in opleiding ben ik blij dat ik op zo'n grote afdeling werk. Ik kan altijd terecht bij mijn collega's als ik vragen heb of hulp nodig heb bij opdrachten. Ze staan open om alles uit te leggen en ik waardeer het enorm dat ook de radiologen de tijd nemen om mij nieuwe ingrepen en onderzoeken te laten zien. Het is ontzettend leerzaam!

Enthousiast om te blijven ontwikkelen.

Ik kijk met veel enthousiasme naar mijn toekomst hier bij Adrz. Mijn doel is om volgend jaar, juli 2024, mijn diploma als gediplomeerd doktersassistente te behalen. Ik hoop dat ik daarna de kans krijg om te blijven werken op de afdeling Radiologie, mogelijk zelfs met een extra specialisatie. In de toekomst overweeg ik ook om een deeltijd hbo-opleiding te volgen, hoewel ik nog niet precies weet welke richting ik op wil. Als er mogelijkheden zijn binnen het ADRZ, zou dat zeker een optie zijn die ik serieus wil overwegen!”

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!