Soms kun je al met een simpel ‘hallo’ mensen laten stralen | Adrz

“Soms kun je al met een simpel 'hallo' mensen laten stralen”

Erica Illis

medewerker Zorgondersteuning

“Soms kun je al met een simpel 'hallo' mensen laten stralen”

Erica Illis

medewerker Zorgondersteuning

De grote glimlach op het gezicht van Erica Illis verraadt direct wat ze van haar werk als medewerker Zorgondersteuning vindt. “Ik vind het in één woord geweldig!” vertelt ze. "Ik neem de eenvoudige werkzaamheden van de verpleegkundigen over, zodat zij meer tijd hebben voor de patiënten. Ik vind het fijn om patiënten op deze manier te helpen. Ze liggen niet voor niets in het ziekenhuis. Ik wil graag een lichtpuntje zijn." 

Zorgteams ondersteunen

De afdeling Zorgondersteuning ondersteunt zorgteams door allerlei eenvoudige taken over te nemen. Het team van Erica telt ruim dertig collega’s. Bijna de helft van hen heeft een opleiding tot Verzorgende. Zij zijn medewerker Zorgondersteuning Plus. "Wij zijn op vrijwel alle afdelingen in het ziekenhuis actief. Daarnaast nemen we de patiëntbegeleiding op ons. Dat betekent dat we patiënten naar afspraken brengen. Dat doen we in Goes, maar ook bij de staaroperaties in Vlissingen."

Helpen op de afdeling

Erica is vaak ’s ochtends te vinden op de afdeling Neurologie. "Ik controleer op elke kamer of er voldoende voorraad is van de materialen die een patiënt nodig heeft, zoals luierbroekjes, verbandmateriaal of spuugbakjes. Waar nodig vul ik dit aan. De medewerkers Zorgondersteuning Plus ondersteunen de verpleging met de basiszorg. Zo helpen zij de patiënten bij het eten en aankleden, ze doen een spelletje of lezen samen een boekje. Zelf vind ik het heerlijk om te merken dat je al met een simpel ‘hallo’ mensen kunt laten stralen."

Van en naar afspraken brengen

In de middagen is Erica vaak actief met patiëntbegeleiding. "Als een patiënt een afspraak heeft met een specialist breng ik de patiënt van en naar de afspraak, soms in bed of met de rolstoel. Sommige mensen vinden het fijn om een gesprekje aan te knopen. Dat doe ik graag, maar wil iemand niet, dan respecteer ik dat. Ik vind het fantastisch dat ik mensen kan helpen. Extra fijn is dat de verpleegkundigen ons werk waarderen. Ook van hen krijgen we regelmatig een compliment."

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!