Met veel plezier fiets ik vier dagen per week naar onze stralende afdeling | Adrz

"Met veel plezier fiets ik vier dagen per week naar onze stralende afdeling".

Niki Joziasse – van Goudswaard

MBB’er – Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige

"Met veel plezier fiets ik vier dagen per week naar onze stralende afdeling".

Niki Joziasse – van Goudswaard

MBB’er – Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige

Niki werkt sinds 1 maart 2018 als radiodiagnostisch laborant op de afdeling BVT (Beeld Vormende Technieken). De afdeling Radiologie gebruikt (beeldvormende) technieken om onderzoek te doen en een diagnose te kunnen stellen.

Dichtbij

Ruim 13 jaar geleden begon ik mijn duale opleiding MBRT in Eindhoven, waar werkend leren perfect bij mij paste. Af en toe mijn neus in de boeken, maar vooral veel informatie uit de praktijk. In 2014 behaalde ik mijn diploma.

In 2018 ontving ik een e-mail van de afdeling BVT van het ADRZ met de vraag of ik hier wilde komen werken. Zonder enige verwachting ging ik midden in mijn zwangerschapsverlof op gesprek en zie hier, ik typ nu een verhaal voor het ADRZ.

Eerlijk gezegd was het in eerste instantie een praktische keuze om voor het Adrz te kiezen. Mijn man en ik werkten in Brabant en woonden in Goes, we hadden één kind en één auto. Het leek mij ideaal om dichtbij huis te werken. Nu, vijf jaar later, wonen we nog steeds in Goes, hebben we drie kinderen, één auto en heel veel fietsen. Met veel plezier fiets ik vier dagen per week naar onze stralende afdeling.

Veel specialisaties en verdieping

De afdeling BVT is een afdeling met veel patiëntencontact, variërend van kort tot lang, van eenvoudig tot complex, en werken we zowel zelfstandig als met collega's. De afdeling BVT biedt een ruime keuze aan specialisaties, technische aspecten en verdieping. Zo draai ik regelmatig diensten, werk ik zowel op de Radiologie als op de Nucleaire Geneeskunde en heb een extra specialisatie; PACS - Picture Archiving and Communication System. Dit laatste omvat alles wat te maken heeft met de 'opslag en overdracht' van beeldvorming en verslaglegging. Deze diversiteit maakt mijn werk afwisselend en interessant.

Altijd stralend

Ik kreeg de vraag om te beschrijven wat mijn werk zo leuk maakt, wanneer ik een topdag heb en hoe mijn dag eruitziet. Het antwoord is eenvoudig. Bijna alles wat we hier doen, draait om beeldvorming. Het is onze taak om alles goed op beeld te zetten en wanneer we daarin slagen, zijn de artsen tevreden, de patiënten tevreden en ben ik tevreden. Als hier zo nu en dan een smeurtje hectiek aan wordt toegevoegd, ben ik nog meer in mijn element. Dus wanneer mijn dag echt geslaagd is? Als de patiënten stralend het ziekenhuis verlaten.

Of dit nu letterlijk is of niet, hangt af van de specialisatie waar ik die dag heb gewerkt.

Als laatste geef ik antwoord op de vraag, hoe zie jij je toekomst hier?
Wat de toekomst biedt dat weet niemand, maar het is vrijwel zeker dat die toekomst voorlopig ‘hier’ zal zijn. Dus collega’s tot morgen!

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!